Tekstisyksy hehkuu värejä

Tervetuloa raikas, rikas syksy! Rankan kevään jälkeen vietin palautumisen ja harkinnan kesää. Kevään reppu oli raskas kantaa, mutta itse olin sen pakannut ja osani valinnut. Hajotin voimiani moniaalle, mikä osoittautui kuukausien saatossa typeräksi touhuksi. Onneksi sain pätevää apua. Antaja tunnistaa kyllä itsensä.

Työssä sinänsä ei ollut vikaa, mutta se hajaantui liian moneen suuntaan ja alkoi osin olla puutumukseen asti vanhan toistoa. Tajusin, että minun on tervehdytettävä työelämäni, jotta voin paremmin niin työssä kuin yksityiselämässänikin. Toisin sanoen minun olisi luovuttava jostain, jos halusin tehdä työni hyvin. Ja minähän halusin.

Oivallus ei suinkaan salamannopeasti johtanut muutokseen, vaan päätös kypsyi vähitellen. Luovuin opettajan kaksoistoimesta ja opetan alkaneena lukuvuonna vain yhdessä korkeakoulussa. Terveys oli suuri syy karsia ja keskittää töitä. Jää enemmän aikaa myös omalle Tekstitaivaalle.

Reppu siis keveni ja henkinen suorituskorsetti hellitti. Hurmaava helpotus! Maltoin rajata toiminta-aluettani ja keskittää energiaani. Ohjaus vetää yhä vahvemmin puoleensa. Siinä on kutsumuksen vetovoimaa.

Kehitän parhaillaan opintopiirejä opinnäytteen kirjoittajille: muutama pilottikokeilu on jo takana ja uusia ryhmiä syntymässä. Kehitän myös taiteen alan opiskelijoiden tekstitaitojen opetusta. Toteutan haaveitani auttamalla kirjoittajia. Tekstisyksy hehkuu värejä! Väriloisto kantakoon läpi talven ja kevään kalpeuden.

”Menneisyyteni on opettanut, että edes kaikkensa antaminen ei riitä, jos on ponnistellut väärän asian parissa”, sanoo käsikirjoittaja Kirsikka Saari.

Todettakoon, että oma asiani ei sinänsä ollut ”väärä” mutta osoittautui ajan mittaan energiasyöpöksi. En kiistä sen arvoa. Sen aika ei vain ole nyt, kun luon nahkaani, kun luopumalla vanhasta saan enemmän, kun keskitän voimani viisaammin.

Syyskuun täysikuu hehkuu keltaisena. Syksy on uusien työhankkeiden ja harrasteiden aikaa. Tartutaan toimiin!

20160915_230514

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s